Spaanse wijn bestellen

Gepost op: 1 december 2017

Proost of proest?

Een grote drinker ben ik niet, maar een borreltje en liever nog een wijntje op z'n tijd kan ik wel waarderen. Vreemd genoeg drink ik zelden tot nooit alcohol in een bar of restaurant, maar des te meer geniet ik er thuis van. Het zal er mee te maken hebben dat ik veel autorijd, zelfs als ik het centrum van Amsterdam of Brussel bezoek. Thuis bedien ik me vaak van wijnen die ik ooit van iemand gekregen heb. Makkelijk. Misschien zelfs een beetje te makkelijk? Je mag een gegeven paard niet in zijn mond kijken, maar eerlijk is eerlijk: Soms durven mensen de meest verschrikkelijke wijnen cadeau te geven. 'Proost' wordt dan na de eerste slok ineens 'proest!'.


Toch maar eens Spaanse wijn bestellen

Ik besloot een paar weken geleden om eens minder te vertrouwen op wijnen die ik cadeau krijg en zelf eens op zoek zou gaan naar een heerlijk wijntje of twee of drie. Ook moest het eens niet een Franse wijn zijn, want bij wijn denken we (onterecht) meteen aan Frankrijk. We vergeten vaak dat landen als Zuid-Afrika, Australië en zelfs in het Amerikaanse Californië ook prima wijn maken. De keuze is reuze, zowel bij de betere supermarkt, als bij de lokale slijterij, maar voor beiden had ik geen tijd en nog minder zin aangezien het op een zaterdag was. Wie wil er nu op zaterdag vrijwillig de supermarkt of de slijterij in? Het magische internet bood zoals altijd uitkomst. Het aanbod van online wijn-shops is groot waardoor het soms moeilijk is om een keuze te maken. Voor mij werd het een stuk makkelijker omdat ik koos voor een webshop die veel wijnen aanbood die niet uit Frankrijk kwamen. Al scrollend door lijsten en klikkend op mooie plaatjes, kwam ik terecht bij een selectie Spaanse wijnen. Gewoon, omdat het kon en omdat het eens niet uit Frankrijk kwam. Ik rondde mijn bestelling af met 1 Spaanse witte wijn en 3 Spaanse rode wijnen.


Conclusie

Drie dagen later werd mijn bestelling thuisbezorgd. Samen met mijn man heb ik die avond genoten van een flesje Spaans rood van verrassend goede kwaliteit. Niet Frans, maar zeker net zo goed, zo niet beter. Ook in het weekend werden de wijnen zeer goed ontvangen door onze vrienden. Inmiddels heb ik mijn tweede bestelling geplaatst en betreft het wederom Spaanse wijn. Denk dus is na over de wijnen die je koopt. Wijk eens af van de standaard Franse wijnen. Ik kan je echt aanbevelen om eens Spaanse wijn te bestellen. Tot slot geldt uiteraard hetzelfde advies als altijd: Geniet maar drink met mate.

Delen

Archief


Recente artikelen