Verantwoorde bedrijfscatering gezocht?

Gepost op: 30 oktober 2016

Bedrijven, maar ook steeds meer scholen hebben een restaurant of kantine waar een cateringbedrijf het eten en drinken voor de lunch en soms avondeten verzorgt. Personeel en leerlingen kunnen voor een klein bedrag een gezonde lunch een warme maaltijd of een kleine snack kopen. Cateraars hebben tegenwoordig een uitgebreid assortiment en zijn zich veelal bewust van een verantwoord, duurzaam gezondheidsbeleid. Wanneer een bedrijfcatering wilt inschakelen, heeft men de keuze uit verschillende cateringbedrijven. Een interessant, vakkundig bedrijfscatering vind ik Saté-Man in Rotterdam. Samen met Saté-Man kunt u afspraken maken, wat u wel en wat u niet op het menu wilt hebben en over de kosten ervan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over eten, drinken en service.

Taken van een cateraar

Een bedrijfscatering moet op de hoogte zijn van het aantal mensen er in het bedrijf zijn en hoeveel er ongeveer gebruik gaan maken van de catering. Ze moeten de inventaris bijhouden en aanvullen. Seizoensgebonden producten aanschaffen en zorgen dat de bedrijfskantine schoon en opgeruimd is. Ook de keuken, apparatuur en de automaten moeten worden bijgehouden en aangevuld. Aan het eind van de dag moet alles weer uitstekend schoon zijn, zodat de volgende dag weer fijn gewerkt kan worden. Een goede cateraar houdt ook de producten vers en zorgt voor de juiste houdbaarheid codering op de producten. De juiste temperatuur van de koeling en de warme producten. Het personeel wat bij de catering werkt hebben een diploma "sociale hygiëne" en weten alles over allergenen. Deze kennis samen met werkervaring in de catering. Ze zijn gastvrij en hebben hart voor het bedrijf en mensen. Wanneer veel mensen gebruik maken van de bedrijfskantine dan moet er ook meer eten gemaakt worden en meer personeel ingeschakeld worden. Het is makkelijker om een verantwoorde gezonde maaltijd te bereiden dan een uitgebreid menu op drukke dagen van de week. Ook daarvan moet een cateraar zich bewust zijn.

Een cateraar staat in nauw contact met het bedrijf en die heeft vaak inzage in de gemaakte kosten en voorraad. Een catering moet voor iedereen die er komt eten en drinken betaalbaar zijn. Bedrijfscateringen moeten zich steeds vernieuwen en verrassende concepten bedenken. Met seizoensgebonden en verse producten moet een cateraar altijd rekening houden en iedere week of soms elke dag moet er iets anders op het menu staan, want personeel van bedrijven willen vaak iedere keer wat anders voor de warme maaltijd. Er moet rekening worden gehouden met de wensen van mensen die in een bedrijfskantine komen eten. Vaak zijn de assortimenten bij een bedrijf heel uitgebreid en op rustige dagen passen ze zich met het menu en de producten inkoop aan. Een bedrijfscatering wordt om de zoveel tijd ook gecontroleerd door de gezondheidsinspectie. Dit zorgt voor het inhouden van een landelijk vastgelegde standaard inzake hygiëne.

Delen

Archief


Recente artikelen