Oriental food

Gepost op: 25 oktober 2016

Oriëntal food

We spreken over Continental- en over Oriëntal voedsel. Continentaal voedsel verwijst naar de Europese keuken. Deze keuken wordt sterk beïnvloed door de Europese regio's. Dat is anders dan bij de oriëntaalse keuken waarbij het voedsel vaak afkomstig is van de Aziatische keuken. Continental voedsel zal hoofdzakelijk verwijzen naar het voedsel dat wordt gegeten in de Europese landen. Beide keukens werken met vlees maar toch zijn er verschillen tussen de beide keukens.  De continentale keuken is een algemene term die verwijst naar de keukens binnen Europa maar daarbij ook de westerse landen. Daarbij horen dan ook nog de keukens van Australië, Latijns Amerika en Noord Amerika. Zij hebben een grote invloed gehad voor de kolonisten van Europa die in deze regio geweest zijn. Het is vooral een term die door de Oost-Aziaten wordt gebruikt om het verschil met de Aziatische stijlen van koken aan te kunnen geven. Vlees wordt bij de continentale keuken vooral gebruikt waarbij de grootte van belang is. In veel landen wordt biefstuk gebruikt. Er wordt ook aandacht hierbij besteedt aan de sausen, specerijen en kruiden die worden gebruikt. In een continentale keuken wordt veel zetmeel toegepast. Je kan daarbij denken aan brood en aardappelen. Deze worden gebruikt sinds de Amerikaanse kolonisatie. Maismeel wordt vooral gebruikt in Italië. De oriëntale keuken heeft gerechten waarvan de stijlen onderverdeeld kunnen worden in kleine stijlen die door een regio worden bepaald. Ze zijn dus afhankelijk van de volkeren en culturen die er in bepaalde regio's zijn. Men kan de belangrijkste soorten indelen in Oost-Aziatische regio met zijn oorsprong in China en de regio die het moderne Japan en het Koreaanse schiereiland omvat. Verder kan je denken aan de Zuidoost-Aziatische regio waarbinnen Thailand, Vietnam, Maleisië, Singapore en de Filipijnen vallen. Praat je over het eten van de Aziatische keuken dan kan je denken aan saté, loempia, rodjak en gadogado voor de salade enzovoort. Velen van ons, vinden oriëntal food heel lekker en anderen lusten het helemaal niet. Dat zal je altijd blijven houden. Toch moet je het nooit bij een eerste keer laten als je uit eten gaat. Je zal het meermalen moeten proberen, wil je het echt kunnen waarderen. Maak kennis met de spijzen en specerijen. Het kan zijn dat je in het begin niet weet wat je besteld. Dus dat zal je moeten leren. Het oriëntaals (Indonesisch) eten hebben velen van ons van huis uit meegekregen maar er is ander oriëntaal voedsel waar velen onder ons niet bekend mee zijn. Kijk eerst thuis online gerust na wat voor gerecht je wilt gaan eten, als je voor de eerste keer besluit buitenshuis te gaan eten. Lees hoe het gemaakt wordt en waar het naar smaakt. Dan weet je wat je moet bestellen als je uit eten gaat en kom je niet voor ongelukkige verassingen te staan.

Delen

Archief


Recente artikelen